Kedves Vásárlóink! Kérdéseikkel kapcsolatban hívjanak minket a +36 20 296-2341  számunkon!

Szűrés
Ár (Ft)
1 990 Ft - 14 590 Ft

Bográcsállványok

A bográcsállvány egy olyan konyhai eszköz, amelynek segítségével a bogrács biztonságosan kiemelhető és támaszkodhat a tűzre. A bogrács tradicionális eszköz a magyar gasztronómiában, amelynek használata a pörkölt, gulyás vagy halászlé elkészítéséhez elengedhetetlen. Az állvány a bogrács alá kerül, és stabilitást biztosít a főzőedénynek, valamint közvetlenül a forró tűz fölé emeli azt.

A bográcsállványok különböző anyagokból készülhetnek, például rozsdamentes acélból, vastag fémzsinórból vagy vasból. Az általános kialakításukban a lábakból és egy rácsos, vagy gömbölyített felfüggesztő részből állnak, melynek segítségével könnyen rögzíthető a bogrács. A lábak általában össze is csukhatók, hogy könnyen hordozhatóvá váljanak, ezért gyakran használják a bográcsozás során kempingezésre vagy más szabadtéri tevékenységekre.

A bográcsállványok egyszerű, de rendkívül praktikus eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy a bográcsozók kényelmesen főzzenek a szabadban. Általában állítható magasságúak, így a tűz intenzitásához és a főzni kívánt étel típusához igazíthatók. Ez lehetővé teszi, hogy a főzés folyamata teljesen kontrollálható maradjon, és az étel egyenletesen megsüljön.

A bográcsállványok elterjedtségének és népszerűségének oka, hogy a bográcsban való főzés apró közösségeket és baráti összejöveteleket teremt. A bográcsozás magával ragadó, mivel lehetőséget nyújt a közös tevékenységre, ahol az emberek beszélgethetnek, esznek és előkészíthetik az ételt. A bográcsállványok ezért fontos szerepet játszanak a magyar konyhában és a szabadban főzés hagyományaiban.


7termék 17