Kedves Vásárlóink! Kérdéseikkel kapcsolatban hívjanak minket a +36 20 296-2341  számunkon!

Szűrés
Ár (Ft)
4 490 Ft - 11 490 Ft

Kiegészítők

A disznóvágás kiegészítők olyan eszközök és felszerelések, amelyek nélkülözhetetlenek a hagyományos disznóvágási folyamatban. A disznóvágás évezredes hagyomány Magyarországon, és fontos esemény a vidéki közösségek számára. A disznóvágás során a disznó levágása és kicsontozása mellett az állat értékes részeinek feldolgozása is történik, hogy azokat felhasználhassuk az étkezés során.

Az egyik legfontosabb kiegészítő a disznó levágásához a vágóeszközök, melyek közül a legelterjedtebbek a kések és a balták. A késnek élesnek és erősnek kell lennie a hatékony munkavégzéshez, míg a baltáknak kellően nehéznek, masszívnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie a pontos vágáshoz.

A másik lényeges kiegészítő a húsvillák és a lándzsák, amelyek segítenek megfelelően tartani az állatot, amíg a munkások dolgoznak rajta. Ezek a kiegészítők lehetővé teszik a biztonságos munkavégzést, hogy a disznó vágása és feldolgozása a lehető leghatékonyabb legyen.

Egy másik fontos kiegészítő a disznófőző lábas vagy kotyogó, amelynek szerepe az állat fejének főzése és tisztítása. Ez a különleges edény lehetővé teszi a disznófej elválasztását a hústól, és felhasználását például a töltött káposztánál vagy a hurkánál.

A disznóvágás viszont nemcsak a húsra korlátozódik, hanem az állat belsőségeinek feldolgozásával is jár. Ehhez szükség van a főzőkádakra vagy fazekakra, amelyekben a hurka vagy a kolbász előkészítése történik. Emellett a különféle fűszerek, sók és egyéb hozzávalók is fontos részei a feldolgozási folyamatnak.

Mindemellett az elengedhetetlen kiegészítők közé tartoznak a munkaruhák, amelyek megvédik a munkások testét a szennyeződésektől és sérülésektől. Ezek a ruhák legtöbbször vastagabb anyagokból készülnek, és különösen odafigyelnek a biztonságosságra és higiéniára.

A disznóvágás kiegészítői tehát elengedhetetlenek a pontos, hatékony és biztonságos munkavégzéshez. A megfelelő eszközök és felszerelések meghatározzák a disznóföldolgozási folyamat színvonalát, és lehetővé teszik, hogy a vidéki közösségek hagyományait továbbra is ápolhassák a már régóta használt gyakorlatok és eszközök segítségével.


5termék 15
Garancia:
12 hónap
Szállítási költség:
1190Ft-tól
6 490 Ft
Garancia:
12 hónap
Szállítási költség:
1190Ft-tól
5 990 Ft